Bewoners aan het woord

Jantiene

Sinds maart 2016 woon ik hier. Ik heb een mooi appartement op de 4e verdieping met een groot balkon op het zuiden. Het is een geweldig uitzicht; in de verte zie je Wageningen en Rhenen liggen.

Ik ben overgevoelig voor geluiden. Omdat alle appartementen extra geïsoleerd zijn heb ik hier minder last van. En het is fijn dat het op de bovenste verdieping is, want nu heb ik dus geen bovenburen en dus geen geluiden van bovenaf.

Het feit dat de begeleiding overdag en ‘s avonds aanwezig is geeft mij veel rust. Een gevoel van veiligheid en ontspannenheid: dat wil ik voelen als ik ergens woon. En dat ervaar ik hier.

Ik houd ervan om buiten te wandelen en fietsen. De wijk grenst aan een mooi natuurgebied, je stapt de deur uit en je bent er. Ik wandel af en toe met een begeleider. Dan kan ik goed praten en mijn gedachten weer op een rijtje zetten.

Eén of twee keer in de week eet ik mee. Dit is in de gemeenschappelijke ruimte. Dat vind ik erg handig, je kan zo aanschuiven. Meestal doe ik dit als ik een drukke dag heb gehad en zelf geen zin meer heb om te koken.

Op 300 meter afstand zit een kleine supermarkt, handig voor de dagelijkse boodschappen. Het centrum van Veenendaal (met heel veel winkels) ligt op 10 minuten fietsen. Dus alles is dichtbij.


Jelle

Ik heb een fotoreportage gemaakt van onze directe woonomgeving.